Professioneel onderwijs en onderzoek

De University of Nairobi (UON) is een van de oudste en grootste universiteiten in Kenia. Het is ook een van de meest prestigieuze als het gaat om het hoger onderwijs. UON is ook de belangrijkste academische eenheid van de Universiteit van Nairobi (Indy).

Universiteiten zijn over het algemeen kleiner dan hogescholen. Een grotere universiteit is echter typisch de thuisbasis van verschillende afdelingen en faculteiten die verschillende majors en studieniveaus bieden die soms leiden tot een Ph.D. of een MBA. Een kleinere universiteit kan niet dezelfde opties bieden als grotere en is mogelijk zelfs voor het grootste deel niet aangesloten bij een universiteit. Enkele voorbeelden van dergelijke kleinere instellingen zijn Kenyatta University, Mombasa University en de University of Nairobi (UON). Er is ook de Al-Shabah Universiteit.

De University of Nairobi biedt twee hoofdopleidingen die beginnen bij de Bachelor of Arts en doorgaan tot Doctor of Education. Degenen die hoger onderwijs willen volgen, kunnen zich inschrijven voor het Master of Arts-programma dat twee jaar duurt. De universiteit heeft ook bacheloropleidingen die online training aanbieden aan hun studenten. Het biedt zowel on-campus- als afstandsonderwijs, evenals certificatencursussen en specialisaties die bij hun behoeften passen. De universiteit biedt ook vreemde talen en islamitische studies aan.

De universiteit heeft een eigen campus in Mombasa. Deze is gebouwd in 1963 en is een van de oudste universiteiten in Kenia. Het is ook aangesloten bij de East Africa Medical School. Andere campussen bestaan ​​in Shimla, Malindi, Kilifi en Mombasa. De universiteit heeft ook vestigingen in Oeganda, Tanzania, Swaziland, Zambia, Zimbabwe, Kenia, Lesotho, Nepal en India. De universiteit biedt specialisatieprogramma’s op verschillende gebieden, zoals techniek, geneeskunde, geesteswetenschappen, onderwijs, kinderopvang, forensische wetenschappen en bedrijfskunde.

De Universiteit van Nairobi heeft een lange traditie in het bevorderen van academische en onderzoeksinspanningen in Kenia. Dit blijkt duidelijk uit de pre-essional opleiding van de universiteit die in 1957 werd gestart. Ze zijn ook betrokken geweest bij internationale medische conferenties en hebben medische informatie over de hele wereld verspreid. Ze hebben meer dan vijftig internationale conferenties gehouden in meer dan twintig landen. Naast het academische programma biedt de universiteit professionele MBA-programma’s, masteropleidingen en doctoraatsprogramma’s.

De universiteit biedt een scala aan huisvestingsmogelijkheden voor hun studenten, waaronder slaapzalen, particuliere kostscholen, particuliere universiteitswoningen en hostels. Studenten zijn vrij om de optie te kiezen die het beste bij hen past. Studenten die niet bij hun familie wonen, kunnen ook leerlingzorgprogramma’s aanvragen die beschikbaar zijn op de campus. Leerlingen kunnen ook kiezen voor extra hulp zoals begeleiding en bijles als ze dat nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.